1/24/2006

Meer verdienen met Adsense

In een eerdere post heb ik uitgelegd wat adsense is. Nu ga ik een aantal trucs uitleggen om wat meer te verdienen.

1) Zorg dat je de hoogst betaalde advertenties op je site krijgt
Google zet de advertentie die de beste CTR (click thru rate) op jouw pagina heeft bovenaan. Als je bezoekers toevallig vaak op de advertenties klikken die veel voor jou opleveren zullen deze advertenties hoger komen te staan op je pagina, en soms ook de enige zijn.
Het kan namelijk zijn dat je een advertentieblok van 3 advertenties op je site hebt staan en er wordt vaak geklikt op advertentie 1. Dan kan het voorkomen dat alleen advertentie 1 wordt weergegeven waardoor er meer op geklikt wordt. En dat is beter voor jou, want als dat de best betaalde advertentie is kunnen je bezoekers niet op slecht betalende advertenties klikken.

2) Layout
De layout van je advertenties is heel belangrijk. Je zou denken dat als ze meer opvallen er vaker op geklikt wordt. Maar dit is niet zo. Het moet juist lijken alsof de ads bij de inhoud van je site hoort. Daarom kun je het beste de achtergrond, de border en de url van de link dezelfde kleur als de achtergrond geven. En de tekst dezelfde als je tekst op je pagina. En de titel de kleur van andere links op je pagina geven.

3) Plaatsing
De plaatsing is ook heel belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat ze meteen in het zicht vallen van de bezoeker. De grootste advertentie blokken leveren ook het meest op. Bijvoorbeeld het kleine en grote vierkant. En skycrapers.
Ook kun je de advertenties het beste in je tekst inbouwen of bovenaan je pagina zetten.

4) Plaatjes
Dit is een leuke... Zorg dat er bij elke advertentie een plaatje staat. Het maakt niet uit wat er op het plaatje staat als het maar opvalt. Er is namelijk gebleken dat er dan meer mensen op klikken.

Ik kan het je dus zeker aanraden adsense te gaan gebruiken en deze tips te gebruiken. Je zal er echt meer mee gaan verdienen.

Ik gebruik zelf ook adsense op deze blog. Aan de rechter kant. Je ziet ook dat ik de border en de achtergrond kleur heb aangepast aan de achtergrondkleur van het menu.