1/24/2006

Adsense

In deze blog ga ik even een introductie in adsense geven aangezien ik hier pas geleden ook actief aan ben gaan verdienen.

Adsense is het advertentie programma van Google. Het is gebaseerd op Adwords. Adwords zijn de advertenties die in de SERPs (search engine result pages) staan als gesponsoorde koppelingen aan de rechterkant.

Door middel van Adsense kunnen nu ook website eigenaren deze gesponsoorde koppelingen op hun site zetten en daar geld mee verdienen. VEEL geld mee verdienen.

Het is namelijk een van de populairste advertentie programma's op dit moment omdat er automatisch advertenties op je site verschijnen die te maken hebben met de tekst die op je site staat. En je krijgt betaald per klik of view.

Wat de adverteerder betaald per klik hangt helemaal af van hoeveel bezoekers deze adverteerder wilt. Vaak zijn er namelijk meerdere adverteerders voor een keyword en willen ze allemaal bovenaan staan in de SERPs. En een van de factoren die bepalen of je bovenaan staat is de prijs die de adverteerder betaald. Dus alle adverteerders gaan tegen elkaar op concurreren met advertentie plekken en zo gaan vanzelf de inkomsten per klik omhoog en kun je als webmaster meer verdienen.

Met pay per view ligt het iets anders. Adsense is hoofdzakelijk pay per click, maar ze hebben nu ook pay per view mogelijk gemaakt. De adverteerders kunnen dan websites selecteren waar ze hun pay per view ad kunnen plaatsen. De website eigenaar wordt dan op de hoogte gebracht en moet dit weigeren of toestaan. Maar er wordt helaas bijna niet geadverteerd per view omdat de prijzen zo hoog worden voor de adverteerder in verhouding tot pay per click.

Er zijn truukjes om meer omzet te genereren met adsense. Ik ga daar later op in.